A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молодіжної політики та спорту Бахмацької міської ради

Долаємо освітні втрати в початковій школі

Дата: 14.06.2024 16:48
Кількість переглядів: 19

Фото без описуПродовжується співпраця педагогів Бахмаччини з громадською спілкою «Освіторія» та  Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ), які  за підтримки Міністерства освіти і науки України впроваджують Національну програму з навчання вчителів інструментам та методикам вимірювання й подолання освітніх втрат.

13-14 червня 2024 року на запрошення Центру професійного розвитку педагогічних працівників  Бахмацької міської ради відбулася зустріч учителів (асистентів учителів) початкових класів закладів освіти Бахмацької міської територіальної громади  із сертифікованою тренеркою вчителів початкової школи Білоусовою Надією Валентинівною, доценткою кафедри педагогіки, початкової освіти, психології та менеджменту НДУ імені Миколи Гоголя на базі Бахмацького ЗЗСО І-ІІІ ст. №5 у рамках дводенного тренінгу  «Наздоженемо: курс про подолання освітніх втрат у початковій школі».

Протягом навчання вчителі ознайомилися зі станом освітніх втрат у світі та в Україні; форматами виявлення освітніх втрат учнівства на рівні навчального закладу; причинами та типами навчальних втрат в початковій школі; стратегіями подолання освітніх втрат та умови підвищення їх ефективності; можливостями для психоемоційної підтримки школярів; алгоритмами діагностування навчальних втрат та ресурсами для діагностування; практичними кроками для подолання навчальних втрат з математики, української мови та читання.

У ході тренінгу педагоги охоче спілкувалися зі спікеркою, комунікували з однодумцями, апробували ефективні форми й методи роботи, моделювали певні етапи уроків, долучалися до руханок та інших активностей. Також учителі отримали можливість пройти онлайн-курс на платформі О.Університет і отримати сертифікат підвищення кваліфікації на 15 годин.

Усі учасники заходу ознайомилися з цифровими ресурсами, які допоможуть при подоланні освітніх втрат, отримали навчальні матеріали для подальшого опрацювання та мали нагоду насолодитися приємним спілкуванням з колегами.

Фото без опису

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень