A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молодіжної політики та спорту Бахмацької міської ради

Лист Управління охорони здоров’я Чернігівської обласної державної адміністрації «Про вакцинацію»

Дата: 27.10.2021 11:02
Кількість переглядів: 26

Управління освіти і науки направляє лист Управління охорони здоров’я Чернігівської обласної державної адміністрації від 21 жовтня 2021 року № 01-07/6060 «Про вакцинацію» для ознайомлення та врахування в роботі.

Управління охорони здоров'я облдержадміністрації інформує, що станом на 18.10.2021 понад 61 тисяча українців померли від COV1D-19, тисячі отримали важкі ускладнення, загострення хронічних легеневих, аутоімунних, серцево-судинних захворювань та появу нових, а ще тисячі потерпають від так званого «довгого ковіду» - частого головного болю, кашлю, безсоння, слабкості, запаморочення  та хронічної втоми.

Наразі єдиним способом захистити себе від важкого перебігу хвороби та смерті є вакцинація. Усього з початку кампанії з вакцинації від COV1D-19в області проведено 381451 щеплення, 3 них: отримали першу дозу - 210552 особи, завершили вакцинацію (отримали дві дози) - 170889 людей. Але попри наявної позитивної динаміки рівень імунізації населення залишається низьким (усього 20,8%). Близько чверті українців не поспішають щепитися від COV1D-19, тому що бояться можливих побічних реакцій на вакцини. Утім 97,1% людей, яких госпіталізували з COV1D-19 у вересні в Україні, були невакцинованими, тобто не отримали двох доз антиковідної вакцини, про що свідчать дані електронної системи охорони здоров’я. Загалом серед українців, яким діагностували коронавірусну хворобу в цей період, 95,7% не були повністю вакциновані. Це є ще одним доказом того, що вакцинація діє та захищає від важкої форми COV1D-19.
Міністерство охорони здоров'я України своїм наказом від 04.10.2021 №2153, зареєстрованим в Мін’юсті 07.10.2021 за №1306/36928, затвердило перелік організацій, представники яких підлягають обов'язковій вакцинації проти COV1D-19.

З метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби відповідно до наказу обов’язковій вакцинації проти COV1D-19, зокрема, підлягають працівники закладів вищої, післядипломної, фахової передвшцої, професійної (професійно-технічної), загальної середньої, у тому числі спеціальних, дошкільної, позашкільної освіти, закладів спеціалізованої освіти та наукових установ незалежно від типу та форми власності. Наказ набирає чинність через один місяць з дня його публікації.

Освітяни кожен день узаємодіють із великою кількістю людей, а тому ризикують інфікуватися на коронавірусну хворобу. Це рішення покликане захистити життя і здоров’я українців та їхніх близьких, створивши безпечне середовище в закладах освіти.

Працівники закладів освіти, які не щепляться проти COV1D-19 протягом цього періоду, будуть відсторонені від роботи без збереження заробітної плати. Освітяни, які мають абсолютні протипоказання до проведення щеплень, відповідно до Переліку медичних протипоказань та застережень до проведення профілактичних щеплень, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України від 16 вересня 2011 року №595, не підлягатимуть обов'язковій вакцинації.

Нагадаємо, що працівники освіти можуть щепитися від COV1D-19 організовано або індивідуально у зручному для них пункті чи центрі вакцинації. Детальний перелік та контакти пунктів та центрів на list.covidl9.gov.ua.

Усі вакцини проти COV1D-19, які використовуються в Україні - схвалені ВООЗ для екстреного застосування. Вони безпечні та ефективні. В Україні зараз щеплять такими препаратами:
• AstraZeneca (в т.ч. SKBio та Covishield);
• Coronavac/Sinovac-Biotech;
• Comimaty/Pfizer-BioNTech.


З метою недопущення розповсюдження інфекції та масового охоплення населення щепленнями просимо забезпечити широку інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо необхідності проведення вакцинації від COV1D-19


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень