A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молодіжної політики та спорту Бахмацької міської ради

«Початкова школа – 2017»: новини зі шкіл: Бахмацька ЗОШ І-ІІІ ст.№5

Дата: 18.10.2017 11:03
Кількість переглядів: 30

Книга – це найбільше відкриття людства. Щоб чогось досягти в житті, потрібно бути грамотною, професійно підготовленою, духовно багатою людиною. З метою прищеплення учням любові до книжки, дбайливого ставлення до неї, виховання потреби в читанні у загальноосвітніх навчальних закладах району 17 – 20 жовтня проходить тематичний  тиждень «Початкова школа – 2017»  під гаслом «Ця чарівна книжкова країна».

У Бахмацькій ЗОШ І – ІІІ ст. №5  тематичний тиждень розпочався  з урочистої лінійки, на якій було оголошено план проведення тижня.  В цей день діти малювали малюнки до своєї улюбленої книжки. Було оформлено виставки у рекреації початкової школи.

В актовій залі відбулася цікава зустріч з місцевою літераторкою Ліаною Лещенко, яка ознайомила присутніх з біографічними фактами свого життя та літературними творами. Багато віршів поетеса присвятила мальовничій українській природі, натхнення від якої черпає для своїй літературної творчості.

Продовженням заходів стало свято книги під гаслом «Нам книга відкриває всі світи»,  цікаве та інформаційно насичене, яке підготували учні 3-Б та 3-В, 4-В класів під керівництвом учителів початкових класів Катерини Халимон, Ірини Сторубльової, Світлани Воробей, Наталії Салогуб.               
Учні початкової школи поринули у багатогранний світ книги, де на них чекали книжкові відкриття, зустрічі з улюбленими героями, мудрі поради бібліотекаря.

Переглянувши презентацію та відео «Книги – одне з найбільших чудес»,  діти мали змогу дізнатися про історію виникнення книги та бібліотеки, важливість читання для саморозвитку людини та роль книги у житті. Учні початкових класів декламували вірші, взяли участь у  казковому калейдоскопі «Казку швидко ти впізнай, всіх героїв відгадай». Чудову пісню про бібліотеку подарували учні 3-В класу. Діти продемонстрували гарні знання українських народних казок, відповідаючи на запитання літературної вікторини та відгадуючи загадки. У гості завітали і герої казок, де нагадали правила бережливого поводження з книгою,  а потім учні мали змогу переглянути мультфільм «Книга та киця».

Мабуть, на Землі немає людини, яка б не любила казок. Адже змалку казка навчала нас уявляти та мріяти, радіти й сумувати. У казках уславлюється сміливість, мудрість, прагнення до справедливості. Вона посідає важливе місце і у громадянському вихованні.  Саме завершальним етапом стала інсценізація  казки    «Колобок на сучасний лад»,  яку підготували учні 4 – В класу.  Учасники та гості отримали позитивні емоції та пізнавальні знання.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень