A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молодіжної політики та спорту Бахмацької міської ради

Відбувся І (районний) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

Дата: 04.05.2018 16:09
Кількість переглядів: 32

У час, коли український народ безстрашно відстоює незалежність і цілісність рідної держави на Сході України, важливим завданням усіх дорослих і юних громадян є плекання патріотичних почуттів, національної гідності, високої самосвідомості та активної громадської позиції.

Саме з метою виховання у молодого покоління українців відданості Батьківщині та українському народу, готовності обороняти рідну землю, бути фізично розвиненими та духовно багатими, проводиться Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура»), урочисте відкриття якої  у Бахмацькому районі відбулось 4 травня 2018 року.

Цьогоріч учасниками змагань стали  11 роїв (команд) закладів загальної середньої освіти району: „Отамани першої” Бахмацької ЗОШ І-ІІІ ст. № 1, „Молода Січ” Бахмацької ЗОШ І-ІІІ ст. № 5, „Січ” Бахмацької гімназії, „Поліські козаки” Бахмацької ЗОШ І-ІІІ ст. № 4, „Нездоланні” Бахмацької ЗОШ І-ІІІ ст. № 2, „Ромен” Дмитрівської ЗОШ І-ІІІ ст., „Курінські козаки” Курінського НВК, „Козацька воля” Кропивненського НВК, „Молода Січ” Митченківського НВК, „Гарт” Стрільницької ЗОШ І-ІІІ ст., „Нащадки” Батуринської ЗОШ ім. Пилипа Орлика.

Гра розпочалася інтелектуальним конкурсом „Відун”, під час якого учасники змагалися на знання історії України, доби козаччини, українських військових формувань різних епох, сучасних Збройних Сил України  по системі «Що? Де? Коли?». Перемогу у цьому конкурсі одержав рій „Курінські козаки” Курінського НВК.

На етапі „Рятівник”, що перевіряє рівень теоретичних знань з предмету „Захист Вітчизни”(„Основи медичних знань”) та практичне надання першої долікарської допомоги І почесне місце посів рій „Січ” Бахмацької гімназії.

Змагання „Впоряд” - це виконання прийомів муштрового впоряду в складі рою, в ході якого оцінюється зовнішній вигляд команди, однострій, шикування в однолаву, розмикання і змикання строю, перешикування рою в дволаву та навпаки, крок на місці, проходження з військовим вітанням та  піснею, дії ройового. Судді відзначили високий рівень підготовки рою „Січ” Бахмацької гімназії – І місце.

Учасники також змагалися у стрільбі, що виконується з пневматичної зброї по мішені № 6 на дистанції 8 метрів у положенні сидячи з упору. Найточніше поцілили по мішенях учасники рою „Отамани першої” Бахмацької ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 – І місце.

Завершальним та найвидовищним етапом гри стало силове  змагання «Перетягування  линви (каната)», під час якого рої змагалися у трьох спробах. Перемога дістається рою, який перетягне середній маркер линви за фінішну лінію на своїй стороні майданчика. Найсильнішими виявився рій „Молода Січ” Бахмацької ЗОШ І-ІІІ ст. № 5.

 За загальними результатами Гри І місце розділили рої „Січ” Бахмацької гімназії та „Отамани першої” Бахмацької ЗОШ І-ІІІ ст. № 1. ІІ призове місце посів рій „Поліські козаки” Бахмацької ЗОШ І-ІІІ ст. № 4. Команда Бахмацької ЗОШ І-ІІІ ст. № 5 „Молода Січ” очолила ІІІ місце. Вітаємо переможців й учасників І (районного) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») та бажаємо успіхів і перемог  в подальшому.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень