A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молодіжної політики та спорту Бахмацької міської ради

Відбулося виїзне засідання обласної ради старшокласників на базі Бахмацьких закладів освіти

Дата: 04.11.2019 11:50
Кількість переглядів: 30

Наш час потребує лідерів нової формації – людей компетентних, відповідальних, здатнихмислити неординарно. Проблема виховання молодих лідерів – це проблема підготовки людини майбутнього, людини, яка відповідає вимогам нового ХХІ століття.

Саме в дитинстві особистістю усвідомлюється власна роль у вирішенні справ громадянського життя як основи подальшої позиції в дорослому житті. Однією із форм залучення дітей до участі у громадському житті є учнівське самоврядування. Ось чому необхідні пошук і підтримка учнівської молоді, чиї особистісні переконання спрямовані на активну участь у громадському житті, молоді, яка, має організаторські навички, усвідомлює себе потенційним лідером, має бажання використовувати свою енергію та здібності заради інших.

З метою розвитку громадянських якостей учнівської молоді в системі демократичних взаємин виховного колективу 01 листопада на базі районного Будинку дитячої та юнацької творчості відбулося виїзне засідання обласної ради старшокласників «Виховання особистості громадянина-патріота» за участю методистів Чернігівського обласного Палацу дітей та юнацтва, лідерів учнівського самоврядування та педагогів-організаторів з Бахмацького, Ніжинського районів, Борзнянської, Носівської ОТГ, разом 28 учнів та 25 педагогів.

Учні-лідери учнівського самоврядування відвідали Бахмацьку гімназію, де педагог-організатор Алла Клепач разом із Анастасією Прощенко (учениця 11 класу, отаман козацької республіки) та Діаною Кузнєцовою (учениця 11 класу, заступник отамана) представили присутнім особливості організації учнівського самоврядування у закладі - козацької республіки «Січ».

Методист ЧОПДтаЮ Ярослава Мишакова провела тренінг «Ми  – майбутнє України», завдяки якому школярі мали змогу познайомитися, визначити спільне у поняттях «громадянин» та «патріот», працюючи у команді, скласти патріотичну поезію та абетку громадянина-патріота України, висловити свою власну думку та проявити лідерські якості.

Неабияке враження на дітей справив практикуючий психолог Володимир Олексієнко, який провів тренінгові вправи. Фахівець надав рекомендації, як сформувати здоровий психологічний клімат та сприяти згуртованості дітей у колективі, навчив учнів розпізнавати та описувати  почуття свої та  інших людей.

Для удосконалення професійної майстерності та реалізації компетентнісного підходу в освіті також були проведені тренінгові заняття з педагогами-організаторами.

Всі учасники семінару отримали нові знання та педагогічний досвід, незабутні враження, позитивні емоції від спілкування з колегами та однолітками.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень