A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молодіжної політики та спорту Бахмацької міської ради

Семінар-практикум заступників директорів з виховної роботи та педагогів-організаторів

Дата: 29.11.2019 15:15
Кількість переглядів: 27

Формування патріотизму в українському суспільстві залишається першочерговим як для держави, так і для системи освіти в цілому. Тож національно-патріотичне виховання є невід’ємною частиною діяльності  освітніх закладів. Завдання педагогів так побудувати виховну роботу, щоб сама її організація, приклад наставника-учителя, шкільне середовище формували в дітей патріотизм, глибоке розуміння історії свого народу, національну ідентичність і самобутність.

29 листопада на базі Бахмацької гімназії відбувся семінар-практикум заступників директорів з виховної роботи та педагогів-організаторів з проблеми «Організація національно-патріотичного виховання - запорука формування свідомої громадянської позиції учнівської молоді».

Ірина Яненко, методист РМК, ознайомила учасників семінару з нормативно-правовою базою щодо організації національно-патріотичного виховання у закладі освіти, наголосила, що форми, методи та прийоми роботи з національно-патріотичного виховання повинні обиратися, ураховуючи вікові особливості учнів, їх уподобання й інтереси, можливості спілкування в мережі Інтернет, традиції навчальних закладів й місцевих громад тощо.

Практичний психолог гімназії Віталіна Василенко запропонувала присутніми  узяти участь у тренінгу з патріотичного виховання, елементи якого  педагоги зможуть успішно використовувати у школі.

Заступник директора з виховної роботи Бахмацької гімназії Олена Ващенко також представила власний досвід роботи, ознайомила колег із системою виховної роботи закладу, запросила присутніх до участь у патріотичному квесті, а  наприкінці зустрічі провела яскравий майстер клас з виготовлення оберегу – ляльки-мотанки.

Бахмацька гімназія є неодноразовим учасником і переможцем І (районного) та ІІ (обласного) етапів Всеукраїнської дитячо-юнацької гри «Сокіл» («Джура»), яка в останні року набуває неабиякої популярності серед учнівської молоді. Тому наступним етапом семінару стала презентація роботи гуртків Бахмацької гімназії з національно-патріотичного виховання: «Джура» (кер. Алла Клепач), «Юні медики» (кер. Ірина Мартиненко), «Спортивний туризм» (кер. Руслан Гуринець), «Юний стрілець» (кер. Григорій Мартиненко). Кожен з керівників не тільки поділився досвідом роботи, а й представив на практиці форми і методи гурткової роботи з підготовки команди гімназії до участі у Грі «Сокіл» («Джура»).

Усі учасники семінару збагатилися знаннями та цікавим досвідом, які допоможуть  організувати ефективну роботу формування системи національно-патріотичного виховання у навчальному закладі.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень