A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молодіжної політики та спорту Бахмацької міської ради

Відбувся районний семінар-практикум вчителів історії

Дата: 04.12.2019 15:23
Кількість переглядів: 37

«Розумне поєднання традицій та інновацій», - саме такими словами можна охарактеризувати районний семінар-практикум вчителів історії, який відбувся 03 грудня 2019 року в Бахмацькій ЗОШ І-ІІІ ст. №4.

   Учасники заходу мали змогу практично ознайомитись із досвідом роботи  щодо формування предметних  компетентностей учнів на уроках історії та в позаурочний час, реалізацією методу проблемного навчання, застосуванням міжпредметних зав’язків з метою активізації пізнавальної діяльності здобувачів освіти,   підвищити свій фаховий  та методичний  рівень.

До уваги педагогів був запропонований показовий урок всесвітньої історії в 10 класі на тему «США в міжвоєнний період», проведений учителем  Світланою Олексіївною Рябенко на високому методичному рівні.   Упродовж заняття вона забезпечила оптимальне поєднання форм, методів і прийомів роботи, які сприяли   формуванню історичної, хронологічної та просторової компетентностей в   учнів. Здобувачі освіти працювали з  різними джерелами інформації (візуальні, документальні, наукові), аналізували факти та явища в групах і парах, робили висновки,  висловлювали й відстоювали власну точку зору при обговоренні проблемного питання. Педагог уміло здійснила мультимедійний супровід уроку, що дало змогу більш глибоко висвітлити  новий матеріал. Невелика учнівська інсценізація засідання уряду Ф.Рузвельта та огляд художньої літератури США учнем-бібліотекарем забезпечила актуалізацію міжпредметних зав’язків та досягнення очікуваних результатів уроку.

Наступним етапом семінару була  тематична екскурсія до кімнати народознавства  «Вишивка – поезія душі», підготовлена Антоніною Василівною Вороною,  завідувачем кабінету народознавства та учнями 5, 6, 8 класів. Юні  екскурсоводи  знайомили зі  звичаями і традиціями нашого народу, пояснювали призначення вишитих виробів і символіку, демонстрували багаторічні надбання кабінету: колекції   сорочок, рушників, предметів побуту. Через майстерне поєднання розповіді, поетичного слова й української пісні (учитель музичного мистецтва  Аліна Павлівна Коваль) було  створено неповторний  світ української вишивки. Педагоги переконалися, що шкільне народознавство є дієвим засобом патріотичного виховання та популяризації історії.

Завершився семінар обговоренням побаченого та актуальних питань підготовки до обласних олімпіад з історії та права, участі в конкурсах та проведенні заходів до  пам’ятних історичних дат. Методист районного методичного кабінету  С.В.Корецька ознайомила присутніх із розпорядженням голови РДА та відповідним листом сектору освіти щодо проведення Всеукраїнського тижня права й акцентувала увагу на необхідності активного долучення освітніх закладів до заходів.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень