A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молодіжної політики та спорту Бахмацької міської ради

Заходи з національно-патріотичного виховання у Рубанській ЗОШ І-ІІІ ст.

Дата: 30.01.2018 15:32
Кількість переглядів: 32

«Герої не вмирають!»  - ці вже звичні нам слова об’єднали не зовсім звичні заходи, якими Рубанська ЗОШ відзначила 100-річчя бою під Крутами. 29 січня, разом з усією країною, учні та вчителі вшанували пам’ять полеглих героїв-крутян на загальношкільній лінійці, а потім мали змогу поспілкуватися з учасником АТО, депутатом облради Олег Калиняком Говорили про героїв минулого і сьогодення, звучало поетичне слово – діти слухали, затамувавши подих.

Паралелі між січневими подіями далекого 1918-го і сьогоденням неминуче виникали і на виховному заході «Пам’яті Героїв Крут присвячується...», проведеному 30 січня у формі усного журналу. Заходу передувала дослідницько-пошукова робота учнів 5-11 класів, котрі, скориставшись послугами Інтернет-ресурсу та друкованих джерел, відкривали для себе нові факти про героїчне минуле свого краю, знайомилися з долями полеглих у бою під Крутами і тих, кому судилося вижити.  Безперечно, атмосфера «круглого столу», обміну інформацією, маленьких особистих відкриттів закарбується у пам’яті учасників заходу, а щире слово, влучні відео, проникливі мелодії, тремтяче мерехтіння лампадки і сумні кетяги калини – червоні на білому, мов кров юнаків з того далекого січня, –  залишать слід у дитячих серцях.

Крути стали початком нової доби в історії України. Бо саме вони засвідчили: власну державу треба захищати зі зброєю в руках. І саме та обставина, що мученицьку смерть в ім’я України прийняли її юні діти, робить цю подію такою болюче-нестерпною, що не піддається забуттю.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень