A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молодіжної політики та спорту Бахмацької міської ради

День української писемності та мови на Бахмаччині

Дата: 12.11.2019 15:47
Кількість переглядів: 27

День української писемності та мови відзначають 9 листопада вже 22-й рік поспіль. Свято було засновано президентом України Леонідом Кучмою в листопаді 1997 року.

Відповідно до його указу святкування Дня української писемності та мови щорічно проводиться  в день пам'яті українського святого Нестора-Літописця. Він – письменник-агіограф, основоположник давньоруської історіографії, перший історик Київської Русі, мислитель, вчений, чернець Києво-Печерського монастиря. Дослідники вважають, що саме з преподобного Нестора-літописця і починається писемна українська мова. У закладах освіти в цей день зазвичай відбуваються заходи, покликані популяризувати, захищати рідну мову, сприяти її розвитку.

У кабінеті української мови та літератури  Бахмацької ЗОШ І- ІІІ ступенів №5 зібралися учні 5-11-х класів на  урочисте  відкриття  Міжнародного  конкурсу з української мови імені Петра Яцика. Під час заходу присутні познайомилися зі сторінками історії української мови, згадали скорботні дати на тернистому шляху її розвитку. Учні виразно декламували вірші про мову,  дивилися відеофільм про Петра Яцика, слухали ліричні пісні. Для здобувачів освіти  5-6 класів  відбувся  І етап  конкурсу імені Петра Яцика.

8 листопада  заклади загальної середньої освіти району приєдналися до щорічної  акції «Всеукраїнський радіодиктант національної єдності», щоб продемонструвати свій рівень грамотності та відчути себе частиною  великої й єдиної  української нації.

Завершилися заходи  урочистою обіцянкою учнів «любити й шанувати рідну мову; берегти й збагачувати цей найдорожчий скарб;   очищувати нашу прекрасну мову від словесного сміття; передавати нащадкам наше пісенне диво».



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень