A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молодіжної політики та спорту Бахмацької міської ради

Рій «СІЧ» Бахмацької гімназії  - призери  ІІ (обласного) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») – 2018 в м. Чернігові.

Дата: 21.05.2018 08:59
Кількість переглядів: 53

     Легендарна Запорозька Січ – символ незалежності українського народу.

Наші  пращури були запорізькими козаками. Від роду до роду передається їхній заповіт: жити чесно, любити свою рідну землю, свою материнську мову, з повагою ставитись до історії свого рідного краю, зберігати і примножувати традиції свого народу.

Сьогодні козак -  не той, хто одягнений у вишиванку й  шаровари. Козак - це передовсім воїн за духом, і воюватиме він тільки за честь і свободу. ШЛЯХЕТНІСТЬ, МУДРІСТЬ, ВІДВАГА – три основні прикмети козака: шляхетного не підкупиш, мудрого не обдуриш, мужнього не залякаєш! Саме  таку мету ставить перед собою Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура»).

     З 12 по 16 травня 2018 року в с.Количівка Чергігівського району тридцять шість найкращих роїв Чернігівщини  мали нагоду боротися за перемогу в обласному етапі гри. До складу рою «СІЧ», який захищав честь Бахмацького району, входили гімназисти: Лисун Ярослав, Троценко Максим,Московченко Олексій , Булах Микола, Гуринець Анна, Кривошей Ольга, Кривошей Альона, Фесенко Еліна, Солодько Ярослав та Степаненко Руслан.. Керівники рою – Гуринець Руслан Васильович,Мартиненко Григорій Петрович та Клепач Алла Віталіївна.

     Конкурсна програма  гри була дуже різноманітною. Учасникам необхідно було довести свій хист у творчо-мистецькому представленні звіту рою «Ватра» («Слава героям»), конкурсі звітів про виконання завдань під гаслом «Добре діло» конкурсі біваків «Таборування», у змаганнях зі стройової підготовки  «Впоряд»,  стрільби  з пневматичної зброї, із рятівництва  та долікарської допомоги «Рятівник», інтелектуальному конкурсі «Ведун»,силовому конкурсі «Штовхання гирі» , звитяжних змаганнях «Перетягування линви», туристичній «Смуга перешкод» та в класичній тактико-командній грі «Пластун».

Змагання проводилися у формі табору. П’ять днів  перебування в таборі були насичені змаганнями і конкурсами, а ночі – тишою.

     Джури та берегині  рою «СІЧ» мужньо, шляхетно і відважно перенесли всі тяготи і радощі таборування. Бахмач та рій «СІЧ» серед 36 команд на слуху, за три роки він здобув гарну славу.Третій рік поспіль рій виборює І місце у найпрестижнішому і найпріоритетнішому серед дванадцяти конкурсів змаганнях зі стройової підготовки  «Впоряд» - керівник Мартиненко Г.П.. Наші джури були найвлучнішими і посіли  І місце у конкурсі «Стрільба» - керівник Мартиненко Г.П.. Серед керівників роїв (команд) є фанати нашої команди. Вони годинами чекають виступу у змаганнях «Впоряд» та «Стрільба», щоб зняти відео та насолодитися виступом. Серед інших конкурсів рій посів ІІІ місце в конкурсі «Рятівник»  - керівник Мартиненко І.Г., ІІ місце у творчо-мистецькому конкурсі «Ватра» - керівник Клепач А.В., зайняв  ІУ місце в конкурсі з історії «Відун» - керівники Клепач А.В. та Грищенко Л.В., отримали подяку у конкурсі звітів «Добре діло». Багато зусиль до підготовки рою приклав керівник команди Гуринець Р.В. На його рахунку чотири конкурси. За результатами всіх конкурсів та змагань  рій «СІЧ» виборов ІІI місце в ІІ (обласному) етапі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») - 2018.

Переможцям та призерам обласного етапу вручили грамоти та  кубки.  Але головний  приз від організаторів і  партнерів заходу – путівка на участь у ІІ національно – патріотичній зміні обласної літньої школи для обдарованої та талановитої молоді на базі туристичного табору «Юний турист».


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень