A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молодіжної політики та спорту Бахмацької міської ради

На вершині історичного інтелектуального Олімпу

Дата: 02.04.2018 16:01
Кількість переглядів: 33

У Чернігові завершився IV етап ХХІІІ Всеукраїнської учнівської олімпіади з історії. У фінальному етапі змагалися 140 учасників, серед яких і учениця  Бахмацької ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 Арутюнян Валерія, переможниця ІІ та ІІІ етапів олімпіади.

27 – 28 березня 2018 року учні 8–11 класів у два тури виконували завдання з історії різного рівня складності на базі Чернігівського колегіуму № 11 Чернігівської міської ради. Роботи учасників перевіряло компетентне журі, до складу якого ввійшли найвідоміші науковці-історики українських вишів та найкращі вчителі історії України.

Дні напруженої, але цікавої роботи для учасників олімпіади проходили в поєднані з активним відпочинком у атмосфері цікавого   спілкування, а також інтелектуального та культурного збагачення під час екскурсій пам’ятними місцями древнього Чернігова. Учні, керівники команд, члени журі побували на древньому Валу, ознайомилися із історією храмів ХІ-ХVІІІ століть, дізнались про видатних особистостей, чиє життя і творчість пов’язані з Чернігівщиною.

30 березня 2018 року відбулись урочистості з нагоди закриття інтелектуального змагання на базі Чернігівського колегіуму № 11 Чернігівської міської ради.

Юних істориків привітала О.Ю.Соронович, заступник начальника Управління освіти і науки Чернігівської обласної державної адміністрації, яка подякувала учням та їх наставникам за сумлінну працю, майстерність, ініціативу, оптимізм, небайдужість до розвитку української освіти.

Тетяна Гребенчук, секретар оргкомітету, методист Комунального навчального закладу Київської обласної ради «Академія неперервної освіти», оголосила переможців Всеукраїнської учнівської олімпіади з історії.

За результатами роботи журі учасників олімпіади нагороджено дипломами І, ІІ та ІІІ ступенів (І ст. – 10 учнів; ІІ ст. – 21 учень, ІІІ ст. – 38 учнів).

У напруженій боротьбі команда Чернігівської області здобула три дипломи (1 диплом – ІІ ступеня, 2 дипломи – ІІІ ступеня).

Арутюнян Валерія, яка представляла Чернігівську область у 8 класі, здобула диплом ІІІ ступеня IV етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з історії. 

Безумовно, перемогу юних інтелектуалів забезпечили їхні наставники – учителі, які допомагали обдарованим дітям готуватися до відповідальних змагань.

Досягнення Валерії – це результат спільної наполегливої праці учениці і її вчителя історії Сороки Наталії Юріївни, яка помітила здібності дівчинки, зуміла зацікавити своїм предметом і підтримала в прагненні до перемоги.  

Завершились урочистості спільним виконанням Державного Гімну України.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень