A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молодіжної політики та спорту Бахмацької міської ради

Впроваджуємо проект «Вчимося жити разом»

Дата: 26.10.2017 16:34
Кількість переглядів: 35

         26 жовтня 2017 року на базі Бахмацької гімназії відбулася нарада-семінар вчителів основ здоров’я закладів освіти району з питань впровадження проекту «Вчимося жити разом».

         Проект впроваджується за ініціативи Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні. Має на меті навчання дітей і підлітків життєвих навичок (психосоціальним компетентностям), які сприяють соціальній злагодженості, полегшенню адаптації до нових життєвих обставин, відновленню психологічної рівноваги, розбудові здорових стосунків тощо. Прикладом таких життєвих навичок є позитивна самооцінка, ефективне спілкування, співчуття, попередження та розв’язування конфліктів, протистояння негативним соціальним впливам, самоконтроль, керування стресами, мотивації успіху, аналіз проблем і прийняття виважених рішень, критичне і творче мислення, активна громадська позиція тощо.

         Поширення проекту «Вчимося жити разом» на всі 26 заклади освіти  району здійснюється шляхом його інтеграції в програми основ здоров’я початкової школи, 5 – 9 класів, у виховній роботі в 10 - 11 класах.

         Питання концептуальних та методологічних засад, організації та впровадження проекту «Вчимося жити разом»  в електронній презентації представила Людмила Іванько, методист райметодкабінету.

         Учителі основ здоров’я Курінського НВК Валентина Лапа та Бахмацької ЗОШ І-ІІІ ст.№1 Людмила Малецька проаналізували практичні матеріали  тренінгів за програмою проекту.

          Тренінгові вправи з учасниками  на завершення наради-семінару провела Вікторія Парасочка, вчитель основ здоров я Бахмацького НВК.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень